fbpx
TIPS & TRICKS2020-09-08T16:13:31+02:00

Handige

TIPS & TRICKS

Begin de dag goed

De dag begint als je wakker bent geworden, maar hoe je wakker wordt, is belangrijk voor de manier hoe jij de rest van de dag gaat beleven. Iedereen is anders en heeft ook zijn/haar eigen ritme. Als ik mijn dag goed begin, dan voel ik mij veel fijner en krijg ik die dag ook meer gedaan.

Nachtrust

Ontwikkel de gewoonte om eerder naar bed te gaan om zo voldoende nachtrust te krijgen. Erg belangrijk als jij makkelijker en fitter uit bed wilt komen.

Opstaan

Blijf niet te lang in bed liggen en ga zeker niet snoozen! Sta meteen op, neem een lekkere douche en begin dan al je dag door te nemen.

Ontbijt

Begin eerst met een glas water en een gevarieerd en gezond ontbijt. Uiteraard is een ontbijt zonder teveel toevoegingen beter.

Planning

Plan je dag in met tijdsblokken, micro-deadlines en schrijf ze op. Wat wil je vandaag bereiken en in welk tijdsblok wil je aan iets werken?

Beweeg genoeg

Ik zat elke dag zeker een paar uur achter elkaar te werken op mijn stoel aan mijn bureau. Een zittend beroep (met te weinig afwisseling en te weinig beweging) is echt slecht voor mijn rug en conditie. Ik probeer dus meer te bewegen en minimaal 3x per week een uur te wandelen. Zo krijg ik tijdens het lopen ook vaak weer nieuwe idee├źn. Ik heb sinds een paar jaar ook een zit/sta bureau en daarom sta ik dus veel vaker te werken. Dit kan ik een ander ook zeker aanraden!

Tip om te luisteren

Tijdens mijn wandelingen luister ik vaak naar podcasts over verschillende onderwerpen. Wat ik nu het meest luister zijn podcasts van Napoleon Hill. Deze motiverende persoonlijkheid heeft mij geïnspireerd om meer uit het leven te halen en continue te blijven verbeteren. Het zijn erg leuke en energie gevende podcasts om naar te luisteren. Waarom zou je alleen muziek luisteren als je ook nog wat kunt leren tijdens een wandeling of lange autorit?

Een uur per dag

Veel mensen weten niet hoe ze moeten beginnen. Wat moet ik doen? Hoe kom ik op een idee? Wanneer heb ik er tijd voor? Ze blijven dan vastzitten in het denken dat het te lastig is om te beginnen aan iets anders. Te lastig om de tijd te vinden voor hun nieuwe toekomst. Ze wachten eerst op het idee (dat op een miraculeuze manier vanuit de hemel op hun neer moet dalen) en denken dan pas te kunnen beginnen. Maar bezig zijn met het bedenken van een idee, is ook al beginnen. Je bent dan stappen aan het nemen om erover na te denken en je neemt actie door dit op papier te zetten. Neem het bedenken van jou idee/product/dienst serieus en ga er echt voor zitten. Neem elke dag een uur de tijd om het uit te werken. Iedereen kan bijvoorbeeld wel een uur eerder opstaan of een uur pakken voordat hij/zij gaat slapen. Schrijf je interesses op, wat je leuk zou vinden om te doen, hoe jij je toekomst ziet en doe onderzoek naar meer mogelijkheden.

Leg je pen en papier dichtbij, zodat je het vaker en sneller erbij kunt pakken. Forceer jezelf om eerst dit uurtje voor jezelf te nemen en dan pas die Netflix serie te kijken. Conditioneer je hersenen om elke dag aan jouw nieuwe toekomst te werken en na verloop van tijd gaat het vanzelf.

Tips & Tricks Blogs

Non-Destructive

Een 'Non-Destructive' workflow in Photoshop betekent dat je aanpassingen maakt aan een afbeelding of gedeelte van een afbeelding, [...]

Go to Top