Hoe kom ik hier?

Voordat ik ook maar iets in de richting kwam van mijn huidige interesses & werkzaamheden, heb ik echt als een kip zonder kop rondgelopen. Ik wist toen echt nog niet wat ik precies moest gaan doen. Zelfs een opleiding tot bouwkundige leek mij wel wat, maar het eerste jaar ben ik al afgehaakt. Na 4,5 jaar aan de HKU (Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht) ben ik op een hele leuke functie (Online Producer voor Jetix/Disney) gestuit. Na 2 jaar kwam ik erachter dat websites maken toch niet echt mijn ding was, ook al was het werk zelf en de collega’s super leuk! Mijn interesse in 3D design & animatie bleef steeds op de achtergrond liggen en ik had echt het gevoel dat ik dit weer moest oppakken.
Dus: Tijd voor een nieuwe baan!

Tijdens een nieuwe baan als 3D Animator bij Studio Hilversum kwam Disney nog regelmatig met de vraag of ik op freelance basis voor hun door kon gaan met het maken van websites. De opdrachten bleven maar komen en zelfs ook uit andere landen waar Disney gevestigd was. Het werd een gekkenhuis en steeds moeilijker te combineren met mijn baan. Elke avond en weekenden doorwerken, was niet meer dan normaal. Op een gegeven moment heb ik de knoop doorgehakt en heb ik toen besloten om 100% voor mijzelf te gaan werken als freelancer. Vaarwel vaste werkuren, vaste werkplek en lekker thuis aan het werk wanneer ik dat wilde. Jammer genoeg bestonden mijn werkzaamheden toen veel meer uit websites maken dan 3D opdrachten, maar in ieder geval wél voor mijzelf als freelancer.

Als ik nu terugdenk aan die periode dat ik net voor mezelf was begonnen, krijg ik nog steeds datzelfde gevoel van vrijheid en geluk. Nooit spijt gehad en een echte aanrader als je het mij vraagt. Het zelf kunnen bepalen wanneer je werkt, deadlines halen die onmogelijk leken, meer tijd kunnen steken in dingen waar je tenminste gelukkig van wordt!

Technische specificaties

Naam: Johan van ’t Hul
Geboortejaar: 1979
Nationaliteit: Nederlands
Woonplaats: Heerenveen
Gezinssituatie: Vrouw en 2 kinderen
Werk: Freelance 3D design/animatie & Znoet.com
Hobby1: Mijn werk! + Online Tutorials
Hobby2: Aan nieuwe ideeën werken

Skills

Adobe Creative Suite
Blender 3D
ZBrush
Quixel/Substance Painter
HTML/CSS
Wordpress Websites
Facebook Advertising

Waar ben ik nu mee bezig?

Naast mijn freelance 3D opdrachten, ontwerp en verkoop ik samen met mijn vrouw houten speelgoed onder het merk Znoet. Het idee begon al in 2016 toen wij aan het kijken waren naar het felgekleurde plastic speelgoed van onze dochter. Vooral de gedachte dat die felle kleuren misschien te veel onnodige prikkels veroorzaken en dat dit speelgoed ook helemaal niet past in ons interieur, bleef maar in onze hersenen spoken. Daar moet toch iets beters voor te verzinnen zijn? Daarom zijn wij dit avontuur aangegaan en hebben we nu na een jaar al 5 verschillende producten op de markt gezet.

Beste inspiratie quote:

“Instead of wondering when your next vacation is, maybe you should set up a life you don’t need to escape from.”

SETH GODIN