3D Renders Badkamer

Sanitairkamer

Project Details

Klant: Sanitairkamer

Project soort: 3D Renders
Gebruikte software: Blender, Octane, Photoshop
Jaar: 2017-2020

Het telkens opbouwen van een nieuwe badkamer in een showroom kost veel tijd en ruimte. Het is daarom handig als je dit in 3D kan laten doen. Voor deze klant heb ik meerdere badkamers in 3D gemaakt en worden de afbeeldingen gebruikt voor op hun webshop en soms als advertentiemateriaal. Doel is om de badkamers zo realistisch mogelijk te maken.

Behind

The scenes

Fase 1 – Schetsen

Allereerst zoek ik afbeeldingen van bestaande badkamers als inspiratie of ik krijg deze van de klant al toegestuurd. In het geval dat ik zelf kan bepalen wat ik ga doen, begin ik eerst met een snelle 3D scene en overleg ik met de klant aan de hand van een 3D schets of dit naar wens is.

Fase 2 – Productie

Na een akkoord ga ik beginnen met de opbouw van de badkamer. Ook hier gebruik ik assets van online 3D object bibliotheken, maar de meeste items heb ik zelf gemaakt in Blender. Nadruk moet liggen op de badkamer artikelen die de klant in zijn webshop verkoopt en zorg ik ervoor dat deze niet wegvallen met de achtergrond.

Fase 3 – Aanpassingen

Uiteraard zijn er ook hier weer aanpassingsrondes. Dit zijn meestal aanpassingen die te maken hebben met het gekozen materiaal, zoals de tegels aan de muur die te druk zijn. Af en toe moet ik een reflectie in de spiegel of raam verwijderen, omdat het te veel opvalt.

Fase 4 – Oplevering

Als alles akkoord is, maak ik de 3D scene geschikt om op hoge resolutie uit te renderen. Dit duurt voor elke afbeelding zeker een uur. De computers blijven daarom soms de hele nacht draaien om alle afbeeldingen te maken. Nadat alle afbeeldingen klaar zijn, zet ik ze nog even in Photoshop om er nog een laatste kleurcorrectie op los te laten.

Gebruikte programma’s

*Disclaimer: Deze pagina bevat affiliate links. Na het klikken van sommige links kan ik een commissie verdienen. De prijs van een product zal hierdoor niet hoger zijn. Dit houdt mij gemotiveerd om nog meer ervaringen te delen.

Blender
Ook voor het maken van de 3D scene en het renderen van de badkamer afbeeldingen gebruik ik Blender. Het programma is gratis, dus ik raad je aan om het eens een keer te proberen. Je zult versteld staan wat er allemaal mee mogelijk is. Zelfs 2d artiesten kunnen leuke animaties ermee maken. Ik had de render engine ‘Cycles’ van Blender zelf kunnen gebruiken, maar voor een sneller en een nóg realistischer resultaat, heb ik gebruik gemaakt van de Octane render engine.

Photoshop
Deze app heb ik meestal gebruikt voor het maken van de textures op de badkamer meubels/wanden en natuurlijk voor het nabewerken van de afbeeldingen. De afbeeldingen die uit Blender komen, kunnen dan net wat beter worden gemaakt door er wat kleurbewerking eraan toe te voegen.
Zoals ik al eerder heb gezegd is Photoshop een programma waar ik gewoon niet zonder kan.

Octane Render
Met deze plugin voor Blender kan ik in een handomdraai de meest realistische renders maken. Deze app haalt zijn kracht uit de grafische kaart die in je computer zit en kan heel handig gebruik maken van meerdere computers. Daarom heb ik verschillende computers staan die mee kunnen helpen met renderen. Meerdere computers die elkaar helpen bij het renderen heet een renderfarm.